Ezt a salátát minden alkalomra bedobhatjuk, és egy nehéz nap végén, vagy másnap reggel táplál és felfrissít egyben Ennek egyik titka, hogy a narancssárga szín jó hangulatot generál, ételeinkben - különösen ha salátákról van szó - az egészséggel, életerővel kapcsolatos, és a zölddel együttesen kiegyensúlyozott ételeket kapunk.
Mindenképpen betenném a Karácsonyi ételsorba, bármilyen főétel mellett felhívja magára a figyelmet.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 db érett avokádó
1 narancs
vegyes salátalevelek
rukkola
1 salátahagyma, vagy 3-4 salottahagyma
só
1/2 citrom leve
frissen őrölt bors
Az öntethez:
2 teáskanál méz
2 teáskanál mustár
2 evőkanál olíva olaj
1/2 citrom leve
A hagymát csíkokra vagy apróra vágjuk, megsózzuk, meglocsoljuk a citromlével jól átforgatjuk, és félretesszük.
Kikeverjük egy kis habverővel az öntet hozzávalóit, hogy egy krémes sűrű állagot kapjunk.
A jól megmosott, leszárított salátaleveleket összevágva, vagy tépve egy tányér közepére halmozzuk.
A narancsot lehámozzuk, hogy a fehér részéből semennyi se maradjon rajta, és kis darabokra vágjuk, majd rászórjuk a salátalevelekre.
Az avokádót megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, elrendezzük a saláta tetején.
A hagymát lecsorgatjuk, és belekeverjük az öntetbe, és meglocsoljuk vele az összeállított salátát. Frissen őrölt borssal fejezzük be a művet.
Ügyeljünk arra hogy az avokádó könnyen megbarnulhat, ezért vagy öntözzük meg külön citromlével, vagy az öntetből mindenképpen kerüljön rájuk.