Vargánya gomba burgonyával
2010. augusztus 19. írta: meiszner.kati

Vargánya gomba burgonyával

Ritkán készítek burgonyás ételt — és ezt javaslom mindenkinek — éppen ezért nagyon finomnak kell lennie. Most a sok eső és a meleg előcsalogatta a gombákat, ehhez az ételhez legjobb a vargánya, vagy a rókagomba, de a szerencsénktől függően amilyen gombához jutunk, lehet akár vegyesen is alkalmazni. Egy fontos szabályt tartsunk be, az erdei gombákat ne keverjük a mezei gombákkal.

2 adaghoz
2 evőkanál hidegen préselt napraforgó vagy olíva olaj
1 nagyfej vöröshagyma
150-200g vargánya gomba
2-3 gerezd fokhagyma
100ml hidegen préselt napraforgó vagy olíva olaj
5-6 közepes burgonya
1 evőkanál kapor apróra vágva
1 evőkanál petrezselyemzöldje apróra vágva
só, bors

1.    A hagymát apróra vágjuk és a két evőkanálnyi olajban, megpároljuk.
2.    A gombáról lekaparjuk az esetleges szennyeződést szép szeletekre, vágjuk, és a hagymához adva tovább pároljuk időnként megkeverve. A gomba először kiengedi a levét, aztán kezd majd pirulni, vigyázzunk túl ne pirítsuk.
3.    A megtisztított burgonyát fél karikákra vágjuk, és a 100ml-nyi olajban kevergetve félig megsütjük, majd hozzáadjuk a gombához az összezúzott fokhagymával együtt, és addig sütjük óvatosan kevergetve, amíg puha nem lesz.
4.    Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a zöldeket, és még egyszer megkeverjük.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr272233955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása