Sült ricottával töltött paprika
2020. június 12. írta: meiszner.kati

Sült ricottával töltött paprika

Könnyű, ugyanakkor különleges, és színes étel. Könnyű mert egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük, mert a ricotta különösen ha olasz változatban vagy egy hozzá értő sajtkészítőtől sikerül beszerezni lágy és krémes mégsem nehéz, mivel  tejsavóból készül. Készíthetjük cukkinivel vagy padlizsánnal, hagymával vagy anélkül. Vagyis még önmagán belül is változatos lehet.

sult_ricottas_paprika.jpg

Hozzávalók 2 személynek:

 1 nagy kaliforniai piros paprika (ha többet készítünk lehet 1-1 sárga és zöld is)

1-3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj

1 kis padlizsán vagy cukkini

1-2 szál zöldhagyma (választható)

1-2 gerezd fokhagyma

só, bors

1 doboz ricotta

friss zöldfűszerek (rozmaring, oregano, bazsalikom)

50-g frissen finomra reszelt parmezán sajt

A padlizsánt vagy cukkinit héjastól kis kockákra vágjuk, és a felmelegített olajban enyhén megsütjük. A sütés végén hozzáadjuk a kis karikákra vágott zöldhagymát, és az apróra vágott fokhagymát. Ha elegáns változatban készítjük a hagymaféléket hagyjuk el. Az olajból a cukkinihez elég az 1 evőkanál, a padlizsán felveszi simán a 3 evőkanálnyit.

A paprikát hosszában félbe vágjuk, kivesszük a magházat - ezt felhasználhatjuk alapléhez -  de a zöld szárrészt meghagyjuk, ugyan ez egy látványelem, viszont ezzel  "befejezett" lesz az ételünk.

A ricottát a választott (amink van otthon vagy a kertben) zöldfűszereket és a fenti megsült keveréket elegyítjük, az előkészített  paprikákba töltjük, és egy tűzálló tepsibe helyezzük. 180 fokon 25 30 percig sütjük. A sütés végén kivesszük és rászórjuk a töltelék tetejére a reszelt parmezánt. A sütőnktől függően ha szeretnénk hogy a paprika puhább legyen alsó tűzön még 5 percig tovább süthetjük. Szerintem jobb ha a paprikának marad valamennyi "tartása".

sult_ricottas_paprika_02.jpg

Előételként magában, főételként rizzsel tálaljuk..

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr9714941546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása