Az első tavaszi zöldek
2011. március 30. írta: meiszner.kati

Az első tavaszi zöldek

Ezek a leveles zöldek, nálam még most bújtak ki a földből, viszont szombaton a bio piacon jártam, és ott kaptam az első kóstolót Nemes Mátyáséktól. Egy-egy marékkal a lila levelű Red giant, a csipkés levelű mizuna, és a zöld a hóban - elég egyszer kipróbálni, hogy megszeressük őket . Közös vonásuk egy kellemes csípős jelleg, mégis a fajtára jellemző egyéni vonásokkal.

Nem csak a salátáinkat teszik változatossá, a nagyobbakba beletekerhetünk különböző falatokat, vagy például a tavaszi tekercset. Tehetünk egy tálon az asztalra különböző nyers zöldségeket eredeti állapotukban, vagyis nem összevágva, öntettel összekeverve. Tehát mindenféle zöldek a fentieken kívül, amikor már megjelennek a kertben és a piacon a kapor, ruccola, koriander zöldje, és a különböző bazsalikomok, illetve egészben a paradicsomok, kis uborkák, retkek.


A gyerekek is nagyon szívesen megeszik a maguk választotta zöldfélét, és sokszor nagyobb sikere van, mint az összevágott salátáknak.


Különösen praktikus, amikor nem tudjuk pontosan mennyi vendég lesz, vagy mennyire kedvelik a salátákat, melyeket, ha megmaradnak rögtön ki is dobhatunk.
Ezekből mindenki azt választ, és olyan mennyiségben, ahogyan az ízlése diktálja. Tehetünk mártogatás céljából kis tálakban egy-két öntetet is az asztalra.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr302786986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása