Indiai menü - Dhal vörös lencséből, parathával - VIDEO
2012. április 15. írta: meiszner.kati

Indiai menü - Dhal vörös lencséből, parathával - VIDEO

A római korban már ismeretes volt, hogy a rendszeres lencse fogyasztás, az embert nyugodttá és türelmessé teszi. Ezt ötvözzük a keleti bölcsességgel nevezetesen hogy a hántolt hüvelyesek könnyebben emészthetőek.

 

 

A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthető héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz mint a teljes barna vagy zöld. lencsének, sokkal könnyebben emészthető. Főzés előtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfő, mint más hüvelyesek.
Különösen, ha a belőle készült ételt gazdagon fűszerezzük az emésztést elősegítő római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával, egy ízletes gyorsan elkészülő, és könnyen emészthető ételt kapunk.

A paratha  az indiai frissen készülő lepénykenyerek közé tartozik. Különösen szeretem mert a vajtól belül puha kívül ropogós, és amikor kihűlt akkor is élvezetes.

 

 

A felvételt készítette: Szeiler Gábor mtr.hu
Összeállította: Halász Gabriella mtr.hu
Ételek: Meiszner Kati
Borajánló: Pampetrics György borkereskedő  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr304448610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása