Gyömbéres, zöldhagymás garnélarák
2013. december 29. írta: meiszner.kati

Gyömbéres, zöldhagymás garnélarák

Különleges és ünnepi, de könnyű fogás gyorsan elkészül, saját magunknak, vagy vendégeknek egyaránt telitalálat. Sima főtt rizzsel, vagy salátával tálalva.

garnélakis01.jpg

Hozzávalók:
Személyenként
10-12 db közepes garnéla
1 evőkanál mogyoró olaj
1 szál újhagyma
1cm-es gyömbérszelet
1 teáskanál főzőbor (shaoszingi)
1 teáskanál osztriga szósz
1 teáskanál világos szójaszósz
1/4 teáskanál keményítő (elhagyható)

Egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a csíkokra szelt gyömbért és az újhagymát 1-2 percig állandóan kevergetve sütjük, hozzáadjuk a garnélákat. A sütési idejük attól függ friss vagy előfőzött alapanyaggal dolgozunk. A fagyasztott változatot a hűtőben szoktam tengeri sós vízben kiolvasztani.
Maximum 5-6 percig sütjük, majd rálocsoljuk a főzőbort, és a keményítőt kevés vízben elkeverjük, hozzáadjuk a szószokat, és ráöntjük a garnélarákokra. Kevergetve , rázva még 2 percig összesütjük az egészet.
Rögtön frissen, és forrón tálaljuk ezt az ételt!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr585715047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása