Zöldspárga, tofu, fenyőmag, aranymazsola
2021. június 03. írta: meiszner.kati

Zöldspárga, tofu, fenyőmag, aranymazsola

Először bizarrnak tűnhet, mégis érdemes kipróbálni. Ez az összeállítás tartalmazza egy ételen belül a számunkra szükséges tápanyagokat, és különlegesen harmonikus ízvilágot képvisel.

tofuspárgával.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz

10-12 szál  zöld spárga

1 kis darab lágy tofu 

2 szál újhagyma

1cm-es gyömbérszelet csíkokra vágva

2 gerezd fokhagyma, vagy 1 szál újfokhagyma

1 evőkanál mogyoró olaj

1 evőkanál arany mazsola

1 evőkanál fenyőmag, vagy kesudió

1 teáskanál világos szójaszósz

1 teáskanál osztrigaszósz

2 tyúk tojás, vagy friss kacsatojás

Az újhagymát 4-5 cm es csíkokra vágjuk, a fokhagymát vékony csíkokra , a  tofut kis kockákra. Ha nem lágy tofuból készítjük akkor áztassuk 10-15 percig meleg vízben. A spárgát párolóedényben vagy kis vízben 3-4 percig főzzük, utána rögtön hideg vízbe tesszük hogy megmaradjon a szép zöld színe.A tojásokat félkeményre főzzük,  4-5 perc főzés után rögtön hideg vízbe tesszük.

tofuspárgávalkis01.jpg

A wokban vagy egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, dobjuk bele a gyömbért, fokhagymát zöldhagymát és kevergetve pirítsuk 2-3 percig, aztán jöhet a fenyőmag és a megmosott leszárított mazsola, ezzel is pirítjuk 1-2 percig, és beletesszük a tofut, ráöntjük a szója szószt és az osztrigaszószt összemelegítjük ha szeretnénk, hogy bársonyosan sűrű mártásunk legyen egy fél teáskanál hideg vízben feloldott keményítőt adhatunk hozzá, vagy amikor már levettük a tűzről egy darabka kemény vajat olvasztunk fel benne. Utoljára adjuk hozzá a spárgát, már a tálaláskor. 

Főtt jázmin rizst ajánlok hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr216581340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása