Lencse és kaviár elegáns kanapé receptek
2013. december 31. írta: meiszner.kati

Lencse és kaviár elegáns kanapé receptek

A kanapé egy falatnyi élvezet. A klasszikus változat alapja egy kis megformázott kenyérszelet. Annyira kicsi hogy mindössze egy falat. Éppen ezért legyen nagyon különleges alapanyagokból, hiszen eleve előételként ünnep, vagy vendégfogadás alkalmából készítjük. Az alapot vajjal, még inkább fűszeres vajjal, vagy valamilyen zöldségkrémmel szoktam megkenni. Értékes füstölt halak, és kaviár kerül a tetejére, a főtt tojás, olajbogyó, saláták mellé. Alapként lehet salátalevelet, vagy bármilyen más zöldséget is alkalmazni.

kanapekis001.jpg


Könnyű dolgunk van, ha hidegtálakat,és salátákat készítünk párhuzamosan. Ilyenkor dúskálhatunk a legkülönbözőbb hozzávalókban, és kreativitásunk szinte határtalan lehet, no és vigyázzunk, mert könnyen eshetünk túlzásokba is. Mivel a falatkák elkészítését nem lehet elkapkodni, célszerű a tálalás előtt 1-2 órával elkészíteni, és fóliával letakarva hideg helyen várakozhat a beteljesülésre.
A tálalás legyen látványos, és elegáns, melyet az arany és az ezüst színekkel tudunk legjobban elérni. Lehet vegyesen, vagy tematikusan tálalni. Személyenként 1-3 kanapéval számoljunk.

Lazacos-vörös kaviáros kanapé recept

A méretet a tojáskarika határozza meg. Ennek megfelelő méretű fekete rozskenyeret vágunk ki a szeletekből, és megkenjük vajjal. A kenyérkockával azonos vastagságú  kockát vágunk le a hidegen pácolt lazacból, és ráhelyezzük, erre kerül a főtt tojás karika, majd ráhalmozunk egy kiskanál vörös kaviárt. Az uborkából és a főtt céklából hosszában  vékonyan szelt csíkokat vágunk, ezeket feltekerjük a tetejére egy korianderlevelet és egy olajbogyót tűzünk.

kanapekis004.jpg

A fekete rozskenyérből kör formát szúrunk ki , vajjal megkenjük, egy uborkakarikát ráhelyezünk. Erre egy fél olajbogyót, vörös kaviárt, és lazacot teszünk, egy eltérő színű virágszirommal (itt árvácska) díszítjük. Ugyan az egész falatka egy dísz.

Beluga lencse vörös kaviárral

kanapekis002.jpg

A beluga lencse emlékeztet a fekete kaviárra így egy érdekes párost alkotnak a felhasznált vörös kaviárral. A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, és sótlan vízben megfőzzük. Egy enyhén mustáros, citromos olíva olajos öntetbe forgatjuk, ekkor adhatjuk neki a sót is. Veszünk egy kis salátalevelet (a salátaszívből) ebbe teszünk egy kanállal a lencséből, és egy kanál vörös kaviárt halmozunk a tetejére. Zöldhagyma csíkkal díszítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr935718608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása