Rizsleves
2018. december 14. írta: meiszner.kati

Rizsleves

Az egyik legjobb méregtelenítő nehéz ételek, túlevés utáni napon, vagy csak egyszerűen amikor szeretnénk tehermentesíteni az emésztőrendszerünket és a szervezetünket. Egyszerű alapanyagokból, gyorsan elkészülő étel.

rizsleves01.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz:

1 evőkanál rizs

1 evőkanál olíva olaj, vagy más hidegen préselt olaj

1 vöröshagyma

1 közepes sárgarépa

1 közepes fehérrépa 

1 szál szárzeller

1-2 gerezd fokhagyma

600 ml víz

rizsleves06.jpg

Ajánlott fűszerek:

1/2 teáskanál köménymag

1/2 teáskanál édeskömény mag

1/2 teáskanál koriandermag

1/2 teáskanál görögszéna mag

5-6 szem fekete bors

1 babérlevél

A tálaláskor az évszaktól függően összevágott zöld fűszernövények mint, petrezselyemzöldje, koriander zöldje, kapor, bazsalikom, 

 rizsleves03.jpg

A rizst megmossuk, félretesszük. 

A zöldségeket megtisztítjuk és összevágjuk.

rizsleves05.jpg

Egy lábosban az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, és főzési idejük sorrendjében hozzáadjuk egyenként a zöldségeket, folytonosan kevergetve. Végül megpirítjuk a kiválasztott fűszereket, és hozzáöntjük a vizet.

rizsleves02.jpg

Amikor felforr a levesünk kis lángon főzzük tovább, és beletesszük a megmosott rizst. Mindössze 10-15 percnyi főzés után már tálalhatjuk!

Mint a fűszernövényeket a zöldségeket is változtathatjuk az évszaktól függően. Az alap a hagyma, fokhagyma, és a sársárgarépa. Télen tarlórépát, nyáron paradicsomot szoktam még beletenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr3713034874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása