Eszünk iszunk sosem böjtölünk?
2014. március 07. írta: meiszner.kati

Eszünk iszunk sosem böjtölünk?

Semmit sem végzünk olyan gyakran, mint az evést, és az ivást. Gondolunk-e arra, hogy lehetőséget adjunk emésztőrendszerünknek és szervezetünknek a regenerálódásra.?! Ha mégis eszünkbe jutna, a böjtölés amely mondhatjuk manapság kezd népszerűvé válni  - különösen a léböjt, és a különböző tisztítókúrák.
Hogy ezt magunk fogjuk véghezvinni az a leglényegesebb. Hogy hol, milyen segítséggel ennek megválasztásához néhány gondolat.
A tisztítókúra kapcsán fontos meghatározni milyen szervek, szövetek vannak elsalakosodva, milyen az alkata az embernek és ebből kiindulva individuálisan állítható össze a kúra, amelynek megvannak a maga természetes következetes lépései. Mi után mi következik. Mint ahogyan az öt után következik a hat, a megfelelő sorrend összeállításához jól kell ismerni a böjtölés szabályait, alapelveit, és ha egyéni böjtprogramot szeretnénk, minél tapasztaltabb segítséget keressünk hozzá.
Több helyen gyógyteákkal végzik a tisztítókúrát. A gyógynövényeknek nem tisztító, hanem segítő funkciójuk van, és ha olyan egyszerű lenne, hogy csak bemegyünk a gyógyszertárba vagy a Web áruházból, megrendeljük a felsorolt gyógynövényeket, és a hónapokkal ezelőtt kipréselt 100 %-os gyümölcslevet, akkor mindenki egészséges lenne. Az, aki nem képes Önmagának és szeretteinek friss leveket készíteni és egy napos villám tisztítókúrát tart, ennek megfelelő eredményt fog elérni. Az, aki megkíméli magát a préselés és gyümölcsfacsarás fáradalmaitól ebben is az önámítást, választja, és helyettesíti az igazi dolgokat valami hasonlóval.
Fontos, hogy a szervezet tervszerűen saját maga válassza ki a salakanyagokat, és azok természetes úton távozzanak. Szaunázással, beöntéssel, keserűsóval hozzájárulhatunk ennek minőségi javításához.
Ennek kapcsán elmondhatom egy nagy tanító tanítását a természetes gyógymódok határairól.

A fő nehézsége minden természetes gyógymódnak abban áll, hogy az eredmény eléréséhez meghatározott időre, és a páciens saját erőfeszítéseire van szükség.

Egy természetes növényi készítmény érezhető hatást egy hónap múlva, vagy még később fejt ki, különösen, ha a betegség krónikus. A beteg alkatának megfelelő életrendet van, amikor több hónapon át be kell tartani, mielőtt észrevehető változások jelentkeznek. Nem kell azt várnunk, hogy bármilyen alternatív módszer, vagy valamilyen   gyógynövény hasznos lesz, ha mellette életünk rendetlen, ha a táplálkozásunk, munkánk, és az egész életmódunk az összes stresszeivel egyetemben antagonista (ellentétes) ezen módszerekkel.
A lágy naturopatikus módszerek, finom belső szinteken működnek, korrigálva és javítva életerőnk tulajdonságait. Ez a folyamat hasonlít a virágtermesztéshez, vagy inkább neveléshez. A természetes módszereket alkalmazó gyógyító, csak elveti a magot a földbe, és az összes többi – a víz, napfény és a szeretet – tőlünk kell, hogy eredjen, minekutána ez a talaj mi vagyunk saját magunk. Ha a talaj nincs kellőképpen előkészítve, akkor még a legjobb mag sem képes gyökeret ereszteni, és termést adni.
Tehát aki komolyan a természetes módszerek felé fordul annak rendelkeznie, kell hittel, kitartással és türelemmel. Saját magán kell dolgoznia. Senki más nem tudja az életünket élni, és rajtunk kívül senki más nem tud bennünket meggyógyítani. Legyünk saját sorsunk gazdái! Viszonyuljunk tisztelettel saját életünkhöz!
A böjtöt, vagyis megtisztulást legjobb az évszakváltozáskor végezni. A tisztulást rendszeresen végezve óriási változást tapasztalhatunk gondolatainkban, érzéseinkben, és sokkal jobban fogjuk szeretni a saját életünket, és önmagunkat.
A mindennapos életünk következetes életstílusától függ az egészségünk és az életminőségünk. Nem irányíthatjuk az időjárást és a génjenket, de az, hogy mit csinálunk minden nap, erősítjük, vagy gyengítjük szervezetünket., azt igen. A mindennapos döntések – mit enni, mennyit enni, hogyan reagálni más emberekre, a stresszhelyzetekre,  milyen mozgást végzünk avagy semmilyent, milyen későig maradunk fent éjszaka és azt mivel töltjük, mindezektől függ a szellemi és fizikai állapotunk, és az egészségünk.
Hogyan is alakul ki az életstílus? Csak egyszerűen egy szokás, ami arra alapul hogyan éltek a szüleink és milyen környezetben nőttünk fel? Az ébredésünk időpontját annak kell e meghatároznia, mikor megyünk dolgozni, a menüt és az elfogyasztott élelmiszereket pedig a szomszédos büfé vagy a házhozszállító étterem, és a reklámok? Milyen elveket érdemes követni, ha úgy dönt, megváltoztatja életmódját és egy újat, sokkal egészségesebb szokásokat alakít ki?



 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr155846697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása