A zöldbabok különböző színe meghatározza milyen ételt készítsünk belőlük.
Ehhez a tárkonyos zöldbableveshez a zöld színűt ajánlom, vagy a lila hüvelyű zöldbabot, amely a főzés során zölddé válik.
2 adaghoz
egy evőkanál vaj vagy olíva olaj
egy közepes vöröshagyma apróra vágva
egy marék zöldbab (100-150g)megtisztítva és 2 cm-es darabokra vágva
egy szál orosz tárkony összevágva
néhány szál petrezselyemzöldje, összevágva
só, durvára őrölt fekete bors
1. A felolvasztott vajon üvegesre pároljuk a hagymát, ez azt jelenti, hogy ne barnuljon meg, még egy kicsit sem, mert egészen más íze lesz a levesnek.
2. Beletesszük a zöldbabot, az összevágott zöldek felét, a borsot, és addig főzzük amíg a bab megpuhul.
3. Mint minden babból készült étel ezt is a végén sózzuk.
Főzhetünk bele 1 szem burgonyát fél karikára vágva, és tehetünk bele tejfölt a főzés végén. Ezektől tartalmasabb lesz a leves.