A téli hideg időszak egyik legideálisabb melegítő, és tápláló étele a hajdina, melyet készíthetünk magában, vagy különböző zöldségekkel, most egy gomba-brokkoli párosítással mutatom be, de ugyanilyen finom cukkinivel, vagy diós zellerszárral. Hogy gyorsan elkészül az már látható a rövid leírásból.
2 adaghoz
3-4 evőkanál olíva olaj
1 közepes vöröshagyma
30g dió
200g brokkoli
200g barna sampinyon gomba
½ chili paprika
só, vagy világos szójaszósz
frissen őrölt bors
csipetnyi fahéj
A kásához
120g hajdina
20g vaj
Só
A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és feltesszük főni annyi vízzel amennyi 2 ujjnyira ellepi. Amikor felforr, lefedjük és még 10 percig főzzük, majd továbbra is jól lefedve hagyjuk duzzadni a tálalásig.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és blansírozzuk majd szűrőkanálba kiöntve hideg vízzel leöblítjük (így megőrzi a színét).
A megmelegített olajban megpirítjuk a, chili paprikát, diót, és az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és 5 percig pároljuk.
Végül fűszerezzük, és átforgatjuk még egy percig forró tűzön a brokkolival.