Hajdina brokkolival és gombával
2012. február 08. írta: meiszner.kati

Hajdina brokkolival és gombával


A téli hideg időszak egyik legideálisabb melegítő, és tápláló étele a hajdina, melyet készíthetünk magában, vagy különböző zöldségekkel, most egy gomba-brokkoli párosítással mutatom be, de ugyanilyen finom cukkinivel, vagy diós zellerszárral. Hogy gyorsan elkészül az már látható a rövid leírásból.
 


2 adaghoz
3-4 evőkanál olíva olaj
1 közepes vöröshagyma
30g dió
200g brokkoli
200g barna sampinyon gomba
½ chili paprika
só, vagy világos szójaszósz
frissen őrölt bors
csipetnyi fahéj

A kásához
120g hajdina
20g vaj


A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és feltesszük főni annyi vízzel amennyi 2 ujjnyira ellepi. Amikor felforr, lefedjük és még 10 percig főzzük, majd továbbra is jól lefedve hagyjuk duzzadni a tálalásig.

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és blansírozzuk majd szűrőkanálba kiöntve hideg vízzel leöblítjük (így megőrzi a színét).


A megmelegített olajban megpirítjuk a, chili paprikát, diót, és az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és 5 percig pároljuk.
Végül fűszerezzük, és átforgatjuk még egy percig forró tűzön a brokkolival.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr184076953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása