Meggyes klafuti
2013. június 28. írta: meiszner.kati

Meggyes klafuti

A meggybefőzés kellős közepén egy gyorsan elkészülő friss desszert a francia származású clafoutis. Tulajdonképpen palacsintatészta, ma már bármilyen gyümölccsel elfogadott készíteni és diófélékkel lehet gazdagabbá tenni. Az eredeti lényegében egy tejes-tejszínes pite. Ebbe a receptben joghurtot használtam hozzá.

klafutimeggyeskis03.jpg

4 adaghoz

2 tojás

1 evőkanál nádcukor

vanília

220 ml görög joghurt

2 evőkanál mascarpone (elhagyható)

3 evőkanál búzaliszt

1 evőkanál rizsliszt

2-3 dkg vaj

csipet só

1/2 kg meggy

1 evőkanál cukor

A meggyet a kanál cukorral 2-3 percig főzöm, majd egy szűrőkanálban hagyom lecsepegni.

A tojásokat a cukorral felverjük, beleszitáljuk a lisztet, mascarpone krémet és a joghurtot. A vaníliát, sót is belekeverjük. A botmixer habverőjét használom hozzá. 

klafutimeggyeskis01.jpg

Kivajazzuk a tűzálló tálakat (manapság már nagyon sokféle forma és méret kapható, szépen tudjuk tálalni, ha egyszemélyes adagokban sütjük), beleöntjük a klafuti tésztát, úgy hogy kb. a forma feléig érjen, hogyha sütés közben megemelkedik, ki ne folyjon  belőle, rászórjuk a meggyet, és kis vajdarabkákat teszünk a tetejére. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. A sütési idő attól függ milyen állagú klafutit szeretnénk. Azt javaslom különösen elsőre hogy  teljesen átsüljön.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr685382353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása