Gombás rakott krumpli
2015. február 23. írta: meiszner.kati

Gombás rakott krumpli

Egy újragondolt rakott krumpli denaturált tojás nélkül, gombával. Minden együtt fől-sül meg és nincsen kétszer főzve, ezzel nem csak egészségesebb, de sokkal gyorsabb az elkészítése. Ne várjuk a hagyományos rakott krumpli ízt, hanem valamilyen friss összhangot.

rakottkrumpli03.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz:

6 közepes burgonya

120 g barna csiperke gomba

1 nagy hagyma

300 g tejföl (ennél lehet több is, ez kiderül ahogyan rétegezzük a hozzávalókat) 

ha ragaszkodunk a tojáshoz akkor két tojást elkeverünk a tejfölben 

bors

2 evőkanál vaj

Legjobb egy személyes adagokban készíteni, így szebben tudjuk majd tálalni, ez vonatkozik szinte minden sütőben készülő rakott ételre.

rakottkrumpli02.jpg

Először minden hozzávalót előkészítünk: a reszelő gyalus oldalán vékony szeletekre a burgonyát, ugyanott a gombát, a hagymát pedig apróra vágjuk. A tejfölt, a sóval , borssal, és ha túl sűrű egy kis vízzel elkeverjük, így könnyebb dolgunk lesz vele az összeállításnál.

rakottkrumpli01.jpg

A sütőtál alját kikenjük vajjal, és jöhetnek a rétegek: burgonya,tejföl,hagyma, gomba, tejföl, burgonya, tejföl, hagyma, gomba, tejföl, burgonya, tejföl. A tetejére vajdarabkákat teszünk, és lefedjük a tálat.  50-60 percre betesszük a meleg sütőbe. Ha szeretnénk megbarnult felső réteget, a sütés utolsó 10 percére vegyük le a tetőt a tálakról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr977208983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása