Egy újragondolt rakott krumpli denaturált tojás nélkül, gombával. Minden együtt fől-sül meg és nincsen kétszer főzve, ezzel nem csak egészségesebb, de sokkal gyorsabb az elkészítése. Ne várjuk a hagyományos rakott krumpli ízt, hanem valamilyen friss összhangot.
Hozzávalók 2 adaghoz:
6 közepes burgonya
120 g barna csiperke gomba
1 nagy hagyma
300 g tejföl (ennél lehet több is, ez kiderül ahogyan rétegezzük a hozzávalókat)
ha ragaszkodunk a tojáshoz akkor két tojást elkeverünk a tejfölben
só
bors
2 evőkanál vaj
Legjobb egy személyes adagokban készíteni, így szebben tudjuk majd tálalni, ez vonatkozik szinte minden sütőben készülő rakott ételre.
Először minden hozzávalót előkészítünk: a reszelő gyalus oldalán vékony szeletekre a burgonyát, ugyanott a gombát, a hagymát pedig apróra vágjuk. A tejfölt, a sóval , borssal, és ha túl sűrű egy kis vízzel elkeverjük, így könnyebb dolgunk lesz vele az összeállításnál.
A sütőtál alját kikenjük vajjal, és jöhetnek a rétegek: burgonya,tejföl,hagyma, gomba, tejföl, burgonya, tejföl, hagyma, gomba, tejföl, burgonya, tejföl. A tetejére vajdarabkákat teszünk, és lefedjük a tálat. 50-60 percre betesszük a meleg sütőbe. Ha szeretnénk megbarnult felső réteget, a sütés utolsó 10 percére vegyük le a tetőt a tálakról.