Valódi francia pékség-cukrászat Budapesten!
2011. október 19. írta: meiszner.kati

Valódi francia pékség-cukrászat Budapesten!

 

Már nem kell Párizsba utazni egy igazi francia krémesért! Megnyílt Budapest II kerületében a Retek utca 6 szám alatt az À Table francia pékség és kávézó.

 


A málnás krémes (mille feuille framboise) , és a pisztáciás croissan csoda


Egy olyan hely ahonnét mindenki csak örömmel távozik, és még sokáig őrzi a légies sütemények emlékét. Mindezen tökéletesség alapja a francia pék-cukrász kimagaslóan magas szakmai tudása, és a valódi kifogástalan alapanyagok. Ahhoz valóban Franciaországból kell hozni a lisztet, hogy a pékáruk ilyen széles skálája, ilyen kifogástalan minőségben produkálható legyen. Ami szokatlanul kellemes, hogy itt jó minőségű vajjal készülnek a sütemények.


Az édességeken kívül betérhetünk a megkomponált akkor frissiben készült, ruccolával, paradicsommal és más zöldségekkel kiegészített szendvicsekért, vagy az egyedi italokért.


Mindezeket hazavihetjük praktikusan csomagolt formában, hiszen nehéz ellenállni, amikor minden a legjobb minőségben készült. Különösen még így nem sokkal a nyitás után legszívesebben végigenném a teljes repertoárt. Még a kétféle csokis és kávés eclair között is nehéz volt választani.


 Az üzlet enteriőrje, egy megálmodott francia hangulat, és a barátságos eladó lányok vidám mosolya teszi teljessé az élményt.
 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr683313291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerdesek05 2011.10.20. 10:16:25

tegyük hozzá, az árak az egekben.

meiszner.kati 2011.10.20. 10:46:34

@kerdesek05:erről nem írtam, mert szerintem az árak arányban vannak a minőséggel.
Számoljuk ki, hogy a valódi alapanyagokkal, mennyi a bekerülése egy pate sucre, vagy pate brisée tésztával készült citrom tortácskának(tarte au citron) vagy kosárkának. Ezen kívül amikor ilyen eclert, vagy pisztáciás croiassant nem találunk sehol máshol széles e hazában, és szeretjük a minőséget, és nem akarjuk mérgezni magunkat feleennyiért, akkor inkább két rossz helyett együnk egy jót 490 forintért.
süti beállítások módosítása