A közepes cukkinik a maximálisan 15-20 centis méretűek még rendelkeznek azzal a friss ízzel, és felhasználható zöld (sárga) héjjal ami ehhez a lepényhez, és szerintem minden más módon elkészített cukkinihez elengedhetetlen. Válasszunk minél kisebb példányokat! A cukkini és a rizsliszt aránya 1:1. Bekeverés után mindjárt süthetjük, és a legjobb azon melegében elfogyasztani!

Hozzávalók
2 közepes cukkini finomra lereszelve
6 evőkanál rizsliszt
1/2 teáskanál bio sütőpor
1 tojás (elhagyható)
frissen őrölt bors és szerecsendió
só
olaj vagy vaj a sütéshez

A hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A zsenge cukkini éppen annyi nedvességet biztosít, amennyit a rizsliszt felvesz és ehhez jöhet még egy tojás is.


Egy serpenyőben felmelegítünk kevés olajat. Kiveszünk 1 evőkanálnyit a cukkinis masszából, a tenyerünkben megformázzuk, az olajba helyezzük, vigyázva hogy ne fröccsenjen ki a meleg olaj. Közepes tűzön sütjük, egyszer kétszer megforgatjuk, amikor aranybarna a felülete, szűrőkanálban lévő papírtörlőre kiszedjük.
Az olajban sütéstől a nehéz ételek közé tartozik ez a recept. Viszont sütőben is elkészíthető.