Rizslisztes cukkini lepények
2017. október 09. írta: meiszner.kati

Rizslisztes cukkini lepények

A közepes  cukkinik a maximálisan 15-20 centis méretűek még rendelkeznek azzal a friss ízzel, és felhasználható  zöld (sárga) héjjal ami ehhez a lepényhez, és szerintem minden más módon elkészített cukkinihez elengedhetetlen. Válasszunk minél kisebb példányokat! A cukkini és a rizsliszt aránya 1:1. Bekeverés után mindjárt süthetjük, és a legjobb azon melegében elfogyasztani!

rizslisztes_cukkini_lepeny01.jpg

Hozzávalók

2 közepes cukkini finomra lereszelve

6 evőkanál rizsliszt

1/2 teáskanál bio sütőpor

1 tojás (elhagyható)

frissen őrölt bors és szerecsendió

olaj vagy vaj a sütéshez

rizslisztes_cukkini_lepeny04.jpg

A hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A zsenge cukkini éppen annyi nedvességet biztosít, amennyit a rizsliszt felvesz és ehhez jöhet még egy tojás is. 

rizslisztes_cukkini_lepeny03.jpgrizslisztes_cukkini_lepeny02.jpg

 

Egy serpenyőben felmelegítünk kevés olajat.  Kiveszünk 1 evőkanálnyit a cukkinis masszából, a tenyerünkben megformázzuk, az olajba helyezzük, vigyázva hogy ne fröccsenjen ki a meleg olaj. Közepes tűzön sütjük, egyszer kétszer megforgatjuk, amikor aranybarna a felülete, szűrőkanálban lévő papírtörlőre kiszedjük.

Az olajban sütéstől a nehéz ételek közé tartozik ez a recept. Viszont sütőben is elkészíthető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr9512941607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása