Mazsolás kesudiós spárgasaláta
2013. május 13. írta: meiszner.kati

Mazsolás kesudiós spárgasaláta

Ez a spárgasaláta összetevőinek köszönhetően egy önálló étel is lehet egy szelet pirított teljes kiőrlésű kenyérrel, készíthetünk mellé főtt rizst vagy bármilyen gabonából kását, és a húsételeket is nagyon jól kiegészíti mint ízben mint pedig semlegesítve és segítve az állati fehérjék feldolgozását, megtisztítja az erek belső falát a koleszterintől, így segít megelőzni a szívbetegségeket, különösen a magas vérnyomást és az érelmeszesedést. Segít a vese betegségeinél, vízhajtó. A további gyógyító tulajdonságokról és a saláta elkészítéséről beszélek az alábbi felvételen.

A felvételt készítette: Szeiler Gábor mtr.hu
Összeállította: Halász Gabriella mtr.hu
Ételek: Meiszner Kati
Borajánló: Pampetrics György borkereskedő  

Hozzávalók személyenként 6-8 szál zöldspárga, 10-12 rukkola levél, 2 db fürjtojás, vagy más tojás, 1 teáskanál vaj, 2 evőkanál száraz fehér bor, 2 gerezd fokhagyma, vagy 1 szál újfokhagyma, 3-4 szem dió, vagy kesudió, néhány szem mazsola, szerecsendió virág, frissen őrölt bors, só

1. A spárgát 3-4 percig főzzük, vagy pároljuk, majd rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megőrizze szép zöld színét.
2. A vajat felolvasztjuk beletesszük a kesudiót, a mazsolát és 1-2 percig pirítjuk, egy szűrőkanállal kivesszük.
3. A vajas serpenyőben átsütjük az összevágott fokhagymát és a fűszereket, ráöntjük a bort, és összeforraljuk.
4. A tojásokat félkeményre főzzük, vagy posírozzuk.
A tálaláshoz szépen elhelyezzük a spárgát, a leveleket, és a pirított mazsolát a kesudióval, majd az öntettel ízesítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr945298065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása