Sült lencsés rizs hagymával
2014. január 13. írta: meiszner.kati

Sült lencsés rizs hagymával

lencserizskis02.jpg

Lencse rizzsel köretként vagy önálló vegetáriánus ételként,jó sok hagymával együtt megsütve. Melléje saláta egy finom mézes mustáros öntettel, jó sok citrommal. A citrom legyen kezeletlen vagy bio, hogy a héját is meg tudjuk enni. Most már hogy mindent tudunk a lencséről, annak hasznos és ártalmas tulajdonságairól , el tudjuk dönteni mikor és hogyan elkészítve fogyasszuk. Ismerhetjük a lencsefajtákat,  a változatosság jegyében választhatjuk ezt a közel Keleti konyhákban elterjedt változatot. 

Hozzávalók személyenként:

3 evőkanál basmati rizs

2 evőkanál apró fekete lencse (beluga) hiányában más lencsefajtával is finom lesz

1 közepes hagyma 

2 evőkanál vaj

A rizst és a lencsét külön-külön vízben megfőzzük, ügyelve, hogy egyik se főjön szét. Ez a rizs esetében 15 perc, a lencsénél 15-20 perc a fajtától függően. 

A hagymát nagy kockákra vágjuk,és a felolvasztott vajban üvegesre pároljuk.

lencserizskis03.jpg

A főtt rizst és a lencsét összekeverjük, közben megsózzuk, és egy tűzálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a hagymát, azt is elsimítjuk, és betesszük 25-20 percre az előmelegített sütőbe. Közben nézzünk rá, hogy a hagyma meg ne égjen a tetején. A vaj finoman átitatja a rizses lencsét, a sült hagyma pedig különlegesen ízesíti.

lencserizskis01.jpg

Készíthetjük köretként vagy  önálló vegetáriánus fogásként egyaránt (ekkor tejföllel, vagy egy kanál fokhagymás  joghurttal együtt ehetjük).

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr735756830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása