A piacokon, és a kertekben még fellelhető némi csicsóka, összepárosíthatjuk a medvehagymával egy leves erejéig, biztosan nem bánjuk meg. Amennyiben nem sikerült csicsókához jutni krumplival is helyettesíthető.
2 adaghoz
2 közepes csicsóka kockára vágva
1 kis fehérrépa csíkokra vágva
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
2 evőkanál olíva olaj
2 csésze zöldség alaplé, vagy víz
100g medvehagyma csíkokra vágva
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Az olíva olajon megpároljuk a hagymát, és a fehérrépát, felöntjük a meleg zöldség alaplével, vagy vízzel, beletesszük a csicsókát, amikor 4-5 perc múlva amikor megfőtt hozzáadjuk a sót és a fűszereket, a medvehagymát, és ezzel már nem főzzük tovább. Azonnal tálaljuk, hogy friss maradjon a medvehagyma!