Medvehagymás csicsókaleves
2011. április 04. írta: meiszner.kati

Medvehagymás csicsókaleves

A piacokon, és a kertekben még fellelhető némi csicsóka, összepárosíthatjuk a medvehagymával egy leves erejéig, biztosan nem bánjuk meg. Amennyiben nem sikerült csicsókához jutni krumplival is helyettesíthető.

2 adaghoz
2 közepes csicsóka kockára vágva
1 kis fehérrépa csíkokra vágva


1 közepes vöröshagyma apróra vágva
2 evőkanál olíva olaj
2 csésze zöldség alaplé, vagy víz


100g medvehagyma csíkokra vágva

só, bors, szerecsendió ízlés szerint



Az olíva olajon megpároljuk a hagymát, és a fehérrépát, felöntjük a meleg zöldség alaplével, vagy vízzel, beletesszük a csicsókát, amikor 4-5 perc múlva amikor megfőtt hozzáadjuk a sót és a fűszereket, a medvehagymát, és ezzel már nem főzzük tovább. Azonnal tálaljuk, hogy friss maradjon a medvehagyma!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr912797712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása