Kesudiós mazsolás spenót fűszerekkel
2011. november 15. írta: meiszner.kati

Kesudiós mazsolás spenót fűszerekkel


Annyira sokféle finom spenótos zöldleveles étel van India szerte, hogy nehéz választani közülük. A mazsolával és kesudióval díszített „sak” a Pandzsábi konyha valamilyen babétellel, és rizzsel együtt szokta tálalni.

2 evőkanál vaj, vagy ghí
1 erős zöld chili paprika, kimagozva és csíkokra vágva
20g kesudió
20g arany mazsola beáztatva 30 percre, majd leszárítva
2 cm.es gyömbér vékony csíkokra vágva
½ kg friss spenót
2 szem szegfűszeg
¼  teáskanál édeskömény
¼ teáskanál fekete mustármag
¼ teáskanál római kömény
½ teáskanál só
¼ teáskanál garam masala
citromkarikák
vajdarabkák

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és nagy mennyiségű sós vízben 8 percig főzzük. Majd leszűrjük, és amennyire tudjuk a vizet kinyomjuk belőle, majd 2-3 cm-es darabokra összevágjuk.


A fűszereket egy mozsárban összetörjük a mustármag kivételével, a fele felmelegített vajban ezt először kipattogtatjuk, majd a többi fűszert is beledobjuk, hozzáadjuk a chilit és a gyömbért, és egy percig pirítjuk. Belekeverjük a spenótot és a sót, összemelegítjük, és lefedve félretesszük.


Egy kis serpenyőben felmelegítjük a vaj másik felét, és megpirítjuk benne a kesudiót, állandóan kevergetve, amíg aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk a mazsolát, és addig melegítjük, amíg megduzzadnak a szemek.

 

Félrehúzzuk, belekeverjük a garam masalát, és a spenótra öntjük. Vajdarabkákat teszünk bele, és citromkarikákkal együtt tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr813383521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása