Bármilyen vastagabb paprikafajtából készülhet, egy univerzális ízesítő, szinte bármilyen étel kiegészítőjeként az asztalra kerülhet a pirítóstól a párolt zöldségekig. Leglátványosabb a piros változat.
Hozzávalók
2 vastag húsú paprika
Só, frissen őrölt bors
1 teáskanál balzsamecet
1 evőkanál olíva olaj
A paprikákat héjastól megsütjük, fóliában hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héjáát és eltávolítjuk a magokat. Ha sikerül felfogni a levét azt is hozzáadhatjuk a pépesítéskor.
Az előkészített paprikát a többi hozzávalóval botmixerrel, vagy egy késes mixerrel pépesítjük.
Kivételesen nem ajánlok hozzá semmilyen más fűszerezést! Hagyjuk érvényesülni a paprikaízt! Egy kis chili paprika megengedhető!