2 adaghoz
2 evőkanál vaj
egy csokor zsázsa összevágva (a rostosabb szárakat tépdessük le)
2-3 újhagyma, vagy salot hagyma összevágva
½ l zöldség alaplé (tavasszal spárgából szoktam készíteni)
1 teáskanál kukoricakeményítő
1dl tejszín
fekete bors, só
1 evőkanál felolvasztott vajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a zsázsát, megforgatjuk, és felöntjük a zöldség alaplével. 10 percig kis tűzön főzzük, botmixerrel pürésítjük, ha kell, átszűrjük (ez akkor, ha nem elég sima a leves).
Egy kis hideg vízben feloldjuk a keményítőt, és beleöntjük a meleg levesbe, majd a tejszínt is hozzáadjuk, és felforraljuk. A tűzről levéve beletesszük a meghagyott 1 evőkanál vajat, és habverővel simára keverjük. Ettől nagyon szép selyemfényű lesz a levesünk.
A krémlevesekhez kívánkozik valamilyen kísérő, ez most vajban megsütött kenyérszeletek, friss krémsajttal megkenve, és zsázsalevelekkel megszórva.
A bejegyzés trackback címe:
https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr312049715
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.