KÓKUSZOS LIME LEVELES JÁZMIN RIZS
2010. június 28. írta: meiszner.kati

KÓKUSZOS LIME LEVELES JÁZMIN RIZS

Mindezek az illatos hozzávalók, mint kókusz, lime levél, és maga a rizs is illatos ebből egy igen kifinomult ízvilág jön létre. Kitűnő kísérője a thai és japán ételeknek. A jázmin rizsből mindig kicsit többet számítsunk adagonként, mint a basmati, vagy más rizsekből, egy kínai rizsestálhoz 75-80 grammot. A kókusz krém bármelyik keleti élelmiszereket árusító boltban beszerezhető, ha nincs saját lime fánk a télikertben ugyanott szárított lime levél is kapható. Ha lime héjat használunk, ez egy intenzív ízt eredményez, így elveszik az illatok harmóniája.

 

 

2 adaghoz

160g jázmin rizs

1 evőkanál kókuszkrém

2 lime-levél

180 ml forró víz

 

  1.  A rizst hideg vízben  jól átmossuk, amíg átlátszó nem lesz a víz. Leszűrjük, egy vastag falú lábosban feltesszük a tűzre, ráöntjük a forró vizet, beletesszük a lime-levelet és a kókuszkrémet, megkeverjük, és lefedve kis tűzön 10-12 percig főzzük.
  2. Levesszük a tűzről, ismét megkeverjük, és lefedve legalább 10 percig állni hagyjuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr662116505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása