Mindezek az illatos hozzávalók, mint kókusz, lime levél, és maga a rizs is illatos ebből egy igen kifinomult ízvilág jön létre. Kitűnő kísérője a thai és japán ételeknek. A jázmin rizsből mindig kicsit többet számítsunk adagonként, mint a basmati, vagy más rizsekből, egy kínai rizsestálhoz 75-80 grammot. A kókusz krém bármelyik keleti élelmiszereket árusító boltban beszerezhető, ha nincs saját lime fánk a télikertben ugyanott szárított lime levél is kapható. Ha lime héjat használunk, ez egy intenzív ízt eredményez, így elveszik az illatok harmóniája.
2 adaghoz
160g jázmin rizs
1 evőkanál kókuszkrém
2 lime-levél
180 ml forró víz
- A rizst hideg vízben jól átmossuk, amíg átlátszó nem lesz a víz. Leszűrjük, egy vastag falú lábosban feltesszük a tűzre, ráöntjük a forró vizet, beletesszük a lime-levelet és a kókuszkrémet, megkeverjük, és lefedve kis tűzön 10-12 percig főzzük.
- Levesszük a tűzről, ismét megkeverjük, és lefedve legalább 10 percig állni hagyjuk.