Gyümölcskoktél — a reggeli nagyszerű alternatívája
2011. január 19. írta: meiszner.kati

Gyümölcskoktél — a reggeli nagyszerű alternatívája

Sokan reggel annyira sietnek, hogy nincs idejük reggelit készíteni, mások nagyon korán kelnek, és indulnak el otthonról amikor egyszerűen még nem tudnak enni, bizonyos alkatúak pedig egyáltalán nem szoktak a nap első felében semmit sem fogyasztani. A gyorsan felhajtott reggeli kávé hasznos alternatívája a friss gyümölcslé.
Mik az előnyei:
1.    Gyorsan elkészül
2.    Sok hasznos tápanyagot tartalmaz
3.    Nagy energia impulzust kapunk a nap kezdetén
4.    A  kalóriatartalmát saját elképzelésünk szerint szabályozhatjuk

MANDULÁS BANÁN KOKTÉL
A banán sok káliumot tartalmaz amely elősegíti a reggeli teljes felébredést, és éberséget, vagyis egy jó kis reggeli töltést biztosít számunkra. Segít az izmoknak regenerálódni, és fenntartani a folyadék egyensúlyt szervezetünkben. Nagyszerű vitaminforrás, különösen sok B és C vitamint tartalmaz. A mandula kifejezetten segíti az agyműködést, ezért reggel szinte nélkülözhetetlen számunkra, ezért különösen iskolások és diákok ragyogó reggeli itala ez a koktél.
200 ml tej (ideális, ha frissen forralt és lehűtött, ez kicsit időigényes, lehet joghurtot és vizet használni helyette).
1 nagy banán
5-6 szem hántolt mandula
½  kávéskanál kurkuma
Csipetnyi bourbon vanília, vagy fahéj
Csipetnyi kardamom
A hozzávalókat összeturmixoljuk, poharakba töltjük, és ha kéznél van, mondjuk az ablakpárkányt  menta, vagy citromfű díszíti, 1-2  levéllel lecsíphetünk és ezzel díszíthetjük italunkat (mindjárt jó hangulatunk lesz ettől a kis apróságtól)


KÖRTE KOKTÉL
A körte flavonidokat tartalmaz, melyek antioxidáns tulajdonságúak, ezen kívül béta karotint, C vitamint és sok rostanyagot. A körte segít csökkenteni a vércukor szintet.
200 ml tej vagy 100 ml víz
2 érett körte
1 banán
1 teáskanál méz
Csipetnyi kardamom, és ha tejtermékkel készítjük kurkuma
Ugyanúgy készíthetjük el mint az előző receptnél olvasható.


ASZALT SZILVÁS ALMAKOKTÉL
Az aszalt szilva és az alma kitűnő immunerősítők.  A,B,C vitamintartalmának köszönhetően. Vasat, kálciumot és a szilva némi szelént is tartalmaz, így jót tesz az idegrendszerünknek. Különösen jó a hányinger leküzdésére ezért erre érzékeny gyerekeknek megkönnyíthetjük az iskolába való utazást, különösen, ha egy kis darab friss gyömbért is adunk hozzá. Így együtt sokat segíthetnek a székrekedés megszüntetésében.
Ehhez az italhoz este előre be kell áztatni az aszalt szilvát, ennyi előkészítést igényel.
5-6 szem alma, ugyanennyi aszalt szilva 1 dl forró víz az áztatáshoz melyet szintén felhasználunk a koktélhoz, 1cm-es friss gyömbér
Az alma levét a gyömbérrel együtt gyümölcsprésben, vagy gyümölcscentrifugában kinyerjük, és a beáztatott aszalt szilvával összeturmixoljuk. A szilva levét semmiképpen se öntsük ki. Megihatjuk külön, vagy a koktélhoz keverjük.



Az itt található receptek csak kedvcsinálók, továbbfejleszthetjük saját változatainkat. A lényeg hogy a koktél ízlik, kedvünket leljük benne, egyébként akármilyen hasznos nem fog ugyanannyit érni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr982594789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása