A miso a nagyon egyszerűen elkészíthető levesek közé tartozik, amely most szezonális tavaszi jelleget kap az idényre jellemző medvehagyma által. A mizuna szépen csipkézett leveleivel és enyhe csípősségével pedig igazi gasztronómiai különlegességet varázsol belőle. Helyettesíthetjük reteklevéllel, melyet vízben 1 percig főztünk.
A miso pasztát csak leforrázzuk a kész levessel, és jól elegyítjük vele, nem főzzük.
Egy teáskanálnyi világos miso pasztát teszünk a leveses csészébe, ráöntünk egy kevés forró vizet, elkeverjük, ráteszünk a csíkokra vágott medvehagymából, és a megfőzött algából egy – egy adagot majd felöntjük teljesen forró vízzel a leveses csészét, elkeverjük, és néhány csepp pirított szezámolajjal ízesítjük.
Az alga adja ennek a levesnek a másik aktualitását, melyből célszerű most minden nap fogyasztani.