Bolgár sült paprika friss sajttal töltve
2011. július 30. írta: meiszner.kati

Bolgár sült paprika friss sajttal töltve

Az előételek és kis falatkák az olasz és a spanyol konyha remekei, de ugyanúgy találkozhatunk velük a görög, vagy arab konyhában, sőt ugyan teljesen más ízvilággal de az orosz konyha is az előételekkel kezdi a vendéglátást.
Ezekkel a remekbe szabott falatokkal Bulgáriában ismerkedtem meg, és gyakran tálalom előételként a nyári időszakban.
Szinte minden nap előkészítek egy adag sült paprikát, mely lehet a főétel vagy egy saláta egyik hozzávalója, vagy mint ebben a receptben is önálló előétel. Ez az egyetlen időigényes és pepecselős része ennek az előtelnek, ezért ezt korábban is előkészíthetjük.

Kell hozzá:
vastag húsú piros paprika, amely lehet kaliforniai, vagy kápia
friss sajt, legjobb a bolgár brindza
póréhagyma, vagy zöldhagyma
borsikafű, vagy kakukkfű
olíva olaj

A paprikákat sütőben megsütjük, kivéve rövid időre zacskóba zárjuk, így a keletkezett párában jobban elválik a héja, melyet el kell távolítani, vagyis lehúzni, majd ügyelve, hogy egybe maradjon a paprika, eltávolítjuk a magházat, és igyekszünk a magokat is az utolsó szemig kiügyeskedni.
A sajtból szeleteket vágunk és a paprikák belsejébe tuszkoljuk őket. Egy sütőtálba rakjuk, rászórjuk a felkarikázott hagymát, megöntözzük az olíva olajjal, megszórjuk a fűszerekkel. Sózni általában nem kel, mert a sajt már elégé ízesíti.
Grillezve nagyon gyorsan átsül. Mindig forrón tálaljuk a sajt már kihűlve megváltoztatja az állagát (nem mindenki szereti a gumiszerű ételeket).
Tálaláskor bazsalikom levelekkel és valamilyen közel keleti fűszerkeverékkel pl. zaatarral tálalhatjuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr643113134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása