Zöldsaláta padlizsánnal
2012. november 15. írta: meiszner.kati

Zöldsaláta padlizsánnal

ŐSZISALÁTAKIS01.jpg

A zöldsaláta hozzávalóiból a rukkola és a virágja a festőmályva, a  zöldhagyma, és a görögszéna levél még mindig frissen szedhető a kertből. A különböző bazsalikomokat pedig  még időben beültettem cserepekbe és így  sokáig élnek tovább a télikertben. A padlizsán is saját termés, általában november végéig tudom tárolni úgy hogy ne fonnyadjon meg. 

Ennek a tartalmas zöldsalátának a sült padlizsán adja meg az alapját, és a karakterét. Emellett még fontos az öntet megválasztása, a zöld körítés pedig lehet abszolút évszakfüggő. Szintén a padlizsánnak köszönhetően tartalmas, és tápláló. Tehát nem a könnyű saláták kategóriájába tartozik, konkrétan nem fogyókúrás, vagy ne fogyasztunk mellé semmi mást.

2 adaghoz:

1 kis padlizsán

5-6 evőkanál olíva olaj

220g különböző zöldleveles salátaféle

ehető virágok adíszítéshez

1 számú öntet: 1  teáskanál méz, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál olíva olaj, 1-2 evőkanál friss citromlé

2 számú öntet: 1 evőkanál jó minőségű olíva olaj, 1 evőkanál friss citromlé, só

A padlizsánt ezúttal meghámozzuk, méghozzá bármilyen késsel, majd nagyobb 3x4 cm-es  darabokra vágjuk, és besózzuk. Amikor levet eresztett azt leitatjuk róla papírtörlővel, és kiterítjük egy kis sütőlapon. Megöntözzük olíva olajjal, és jól szétoszlatjuk a padlizsándarabokon - akár kézzel is végezhetjük mindezt. Betesszük 180 fokos sütőbe, és enyhe barnulásig sütjük.

A rendelkezésünkre álló zöldfélékből 100-120 grammnyit megmosunk, és tetszetősen szétrakjuk a tányéron. Ráhalmozzuk a sült padlizsánt, és meglocsoljuk a kiválasztott öntettel.

Lehet előétel, vagy önmagában egy nagyobb adag a könnyen gyorsan elkészülő ebédek közé is sorolhatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr34905901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása