Saláta, de melegen tálalva főétel, ízesítése változhat, ugyanúgy mint a kimchi is sokféle lehet, és mindegyik fantasztikusan finom, és egészséges.
Közös meghatározója a kamdicsa salátának hogy hosszú csíkokra szelt burgonyából készül, melyet több vízben történő átmosás után rövid ideig forró vízben főzünk, avagy blansírozunk, majd leszűrjük.
Hozzávalók 4 adaghoz
1/2 kg burgonya
1 kis hagyma (opcionális)
2 gerezd fokhagyma
100 ml olaj (hidegen sajtolt olívát, vagy napraforgót ajánlok)
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál pirospaprika
erős paprika ízlés szerint
A meghámozott burgonyát vékony csíkokra, azaz julienre vágjuk. Inkább válasszuk a nagyobb hosszúkás példányokat ezekből jó hosszú csíkok lesznek.Legjobb a szeletelésnél odakészíteni egy tál hideg vizet, és ahogyan egy kis adaggal kész vagyunk rögtön beletenni, így nem fog megbarnulni a burgonya.
Közben felforralunk egy nagy lábos vizet.
Majd váltott vízben jól átmossuk a burgonya csíkokat, egy szűrőkanálban lecsepegtetjük, és mindjárt beleeresztjük a lobogó forró vízbe az előkészített burgonyát 3x 1 percre. Egy perc után kiemeljük és amikor megint forr a víz visszaeresztjük ezt még egyszer megismételjük. Utána hideg vízzel leöblítjük.
Az olajban megsütjük a nagyon apróra vágott hagymát, a végén hozzáadjuk a pépesített fokhagymát, sót és a fűszereket.
Jól összekeverjük a burgonyával — ezt kézzel szoktam akkor teljesen bevonja a burgonya csíkokat a fűszeres pép.
A kínai konyha hasonló burgonya salátáját még fűszerezik szecsuáni borssal, melyet az olajban a többi fűszerrel együt rövid ideig sütjük, és tesznek 2-3 evőkanál ecetet a főzővízhez.