Négy rebarbarbarás desszert
2010. május 19. írta: meiszner.kati

Négy rebarbarbarás desszert

    Rebarbarás lepény
   
  
   
   

 

200g teljeskiőrlésű liszt átszitálva, 100g hideg vaj, csipet só, kevés hideg víz
    3-400g darabokra vágott rebarbaraszár, 2-3 evőkanál bio cukor, 100ml tejszín, 2 tojás

 

  

Készíthetjük eperrel vegyesen még finomabb lesz   

  

 

A lisztet a vajjal gyorsan összegyúrjuk, hogy ne melegedjen meg a tészta, és 20 percre betesszük a hűtőbe. A hidegről kivéve, kisodorjuk, és egy kivajazott sütőformába simítjuk. Rátesszük a rebarbarát, rászórjuk a cukrot, és leöntjük az enyhén felvert tojások és a tejszín keverékével. 180 ºC  35-40 percig sütjük.

 

 

A legegyszerűbb rebarbara püré


3 evőkanál bio pálmacukor, 3 evőkanál víz, 10 szál rebarbara.
Először sűrű szirupot főzünk, majd beletesszük a megtisztított darabokra vágott rebarbarát, és megfőzzük, majd mixerrel pürésítjük. Ha piros nyelű rebarbarából készítettük, nagyon szépen mutat öntetként fagylaltokhoz, süteményekhez.


Gyömbéres rebarbara desszert

Egy lapos sütőtálban 700g meghámozott rebarbaraszárat megszórunk 70g bio pálmacukorral, 1 bio narancs lereszelt héjával, és kifacsart leszűrt levével, és 1evőkanál lereszelt friss gyömbérrel. 180 ºC sütőbe tesszük 30-40 percre. Kivéve hagyjuk kihűlni, majd hozzáadunk 200ml lecsepegtetett sűrű joghurtot (görög joghurt), habverővel elegyítjük. Szép üvegpoharakba kanalazzuk tetejét cukrozott gyömbérrel, és mentalevéllel díszítjük.

Clafoutis rebarbarával

Felverünk 400ml meleg tejet, 3 tojással, 3evőkanál cukorral, 3 evőkanál nem fehérített liszttel, 3evőkanál felolvasztott vajjal.
Egy nagy vagy több kis tűzálló tálkában megágyazunk 450gram meghámozott, kis darabokra vágott rebarbarával. Betakarjuk a folyékony tésztával, és 30-35 percig 190 ºC megsütjük. Ahogyan kivesszük a sütőből, megszórjuk vaníliával kevert bio nádcukorral, és melegen tálaljuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr692016054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása