12 szeletes tortához
4 tojás
100g vaj
200g porcukor (bio nádcukorból)
150g fehérítetlen bio finomliszt
½ teáskanál bio sütőpor
100g erdei mogyoró szeletekre vágva
A krémhez
1 doboz őszibarackbefőtt
200g sima túró
50g porcukor (bio nádcukorból)
vanília
200ml tejszín
1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
2. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk.
3. A puha vajat kikeverjük a fele porcukorral, és állandó keverés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd fokozatosan adagolva 3 evőkanál vizet is belekeverünk. A lisztet és a sütőport beleszitáljuk, és lassú mozdulatokkal belekeverjük.
4. Egy 26 cm-es tortaforma alját kivajazzuk, és belesimítjuk a masszát. A piskótatészta sütőtől függően 25-30 perc alatt megsül.
5. Kivesszük a piskótát, a sütőből, egy rácson hagyjuk kihűlni, majd félbe vágjuk.
6. A tojásfehérjét felverjük, fokozatosan adagolva hozzá a porcukor másik felét. A felvert tojáshabot elfelezve a piskótalapokra kenjük, mindkettő tetejét megszórjuk mogyoróval. Egy sütőlemezre tesszük mindkét lapot, és 15 percre betesszük a sütőbe. Kivéve rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
7. A szeletekre vágott és lecsepegtetett őszibarackbefőttel beborítjuk az egyik lapot, néhányat kihagyva a díszítéshez.
8. A túróhoz keverjük a kikapart vaníliát, és a felvert tejszínt, és rásimítjuk a barackrétegre, keveset nyomózsákba téve a díszítéshez. Befedjük a másik tortalappal. A tejszínes túrókrémmel és barack szeletekkel díszítjük.
A piskótalapot elkészíthetjük tojás nélkül is, ebben az esetben 2 teáskanál sütőport, és 5 evőkanál vizet, vagy tejetA adjunk hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr242239672
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.