Spárga-gomba leves tárkonnyal
2011. június 05. írta: meiszner.kati

Spárga-gomba leves tárkonnyal



Ebben a levesben a spárga és a gomba egyenrangú felek ezért nem spárgás és nem gombás, a tárkony pedig megadja a karakterét.
A kert még mindig ontja a gazdag spárgatermést, és a mi környékünkön az idén ez az első ehető gomba.

2 adaghoz
2 teáskanál vaj
1 kis fej lilahagyma apróra vágva
50-60 g sárga rókagomba összevágva
6-7 szál zöldspárga karikára vágva
1 kis szál orosz tárkony

bors
Az alapléhez
300-400g vegyes zöldség, vagy spárga
1 szerecsen-dióvirág
2-3 babérlevél



1.    Feltesszük a megtisztított zöldségeket 6 dl vízben főni. A spárga durvább alsó végét és némi zöldhagymaszárat, szerecsen-dióvirágot, babérlevelet főzhetünk alaplének.
2.    A megolvasztott vajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Hogy meddig főzzük az egy érdekes kérdés, mert a gomba nyersen a legpuhább. Mivel itt zöldség alaplével öntjük fel, nem kell sokáig főzni, ha nincs időnk alaplevet főzni, akkor tovább főzzük a gombát 20-25 percig, így erősebb lesz a levesünk. A rókagomba egyébként a keményebb textúrájú gombák közé tartozik.
3.    Hozzáadjuk a spárgát, a száráról leszedett és összevágott orosz tárkonyt, sót, törött borsot, és kis tűzön tovább főzzük. Viszont most már ügyeljünk arra, hogy a spárga szét ne főjön. 3-4 perc kell ahhoz, hogy a gomba és a spárga azonos állagú legyen. Ettől különleges ez a leves.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr572960514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása