Hogyan reagáljunk szervezetünk jelzéseire
2011. július 23. írta: meiszner.kati

Hogyan reagáljunk szervezetünk jelzéseire


Mikor kell megvizsgálni életvitelünket, és javítani rajta?



Nehéz fejjel ébredünk reggel. Sápadt az arcunk, fénytelen a hajunk. A hasunkból — ismeretlen eredetű hangok hallatszanak. Nem kívánunk semmit sem. Minden kiesik a kezünkből. Aludnánk legszívesebben… — mindez azt jelzi számunkra, hogy a szervezetünk segítségért kiált, és eljött az idő, rendet rakni benne. Milyen okok vezetnek ahhoz, hogy az anyagcsere végtermékei megrekednek a szervezetben? Okot, rengeteget találhatunk:

-    betegség utáni legyengült állapot
-    legyengült immunrendszer
-    vitaminhiány
-    olyan diéta, melynek következtében a lebomló zsírból sok méreganyag szabadul fel   
-    nagy mennyiségű nehéz, húsos, zsíros étel fogyasztása
-    mozgásszegény életmód
-    székrekedés
-    túlhajszolt életmód

Elsőként természetesen rendbe kell hozni a táplálkozásunkat, megfelelő minőségű vizet kell fogyasztani, és megfelelő mozgást, sportot folytatni.


A szervezet megtisztulását segítő módszerek egyike a szauna, legjobb a párás szauna a török vagy az orosz fürdő. Ezek nem szárítják ki a bőrt és a nyálkahártyákat, de a száraz szauna is nagyszerű megtisztulást eredményez. Ezek erőt adnak a vastag és vékonybélnek, gyomornak, nyugtatóan hatnak a tüdőkre, hasnyálmirigyre, vesékre, és a májra. Növelhetjük a hatást, a vérkeringést javító módszerekkel, mint átdörzsölés, masszázs, ezzel még jobban megnyílnak a pórusok és kijuttatjuk a salakanyagokat szervezetünkből.

Bármilyen komolyabb megtisztulást a vastagbéllel kezdjük.  Ezt megtehetjük beöntéssel, colon hidroterápiával. Nagyszerűen segíti a vastagbél működését a zabfőzet.( őrölt zabot leöntünk forró vízzel és 3-4 órát állni hagyjuk, majd megisszuk).Másik nagyszerű szer a sárgarépa és spenót lé keveréke. Sárgarépa lé 300g spenót lé 200g ugyanennyi vízzel hígítva.
A székrekedés megszüntetésére a legjobb módszer a számunkra megfelelő táplálkozás kialakítása, és ennek figyelembevétele a mindennapos táplálkozásunkban.

A máj megtisztításának erőszakmentes módszere a hajdinakása növényi olajjal elkészítve. A hajdina csökkenti a koleszterinszintet, és kijuttatja a salakanyagokat.


Szervezetünk megtisztulása többek közt a veséken keresztül történik. Mindenki tudja, hogy fontos inni, tiszta vizet és a nekünk megfelelő mennyiségben. Jól tisztítja még a veséket a görögdinnye (ha önmagában fogyasztjuk).


És végül de nem utolsó sorban a megfelelően megválasztott böjtölés.

Kiválaszthatjuk a hét egy napját, és ekkor rendszeresen böjtölve rendben tarthatjuk szervezetünket.


Fontos, hogy a nagytakarítás után kevesebbet szemeteljünk. Odafigyeljünk arra, hogy természetes ételeket fogyasszunk. Igyunk tiszta vizet az alkoholos és cukros-színes italokat zárjuk ki az életünkből, és őrizzük meg a munka és pihenés megfelelő egyensúlyát.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr703090316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása