Keleti félholdak
2012. április 13. írta: meiszner.kati

Keleti félholdak


A tészta túróval készül, a belseje pedig ahogyan beleharapunk a kelet ízeit varázsolja elénk.  Számomra ez egy nagyon kedves, és könnyen elkészíthető sütemény a délutáni teázáshoz.


A tésztát elkészíthetjük más töltelékkel is, ha lekvárt használunk, ügyeljünk hogy jól összezárjuk a félholdakat. Akár belülről a szélét meg is kenhetjük tojással. Ez a mennyiség elég hamar elfogy, de ha marad másnapra semmiképpen se tároljuk zárt dobozban, mert a tészta elveszti a friss ropogós állagát!


A tésztához:
160g liszt (lehet kétszer átszitált teljes kiőrlésű)
100g túró
80g vaj
70g porcukor (finom nádcukor)

A töltelékhez:
100g mazsola

60g törött mogyoró enyhén megpirítva
2 evőkanál barna nádcukor
2 teáskanál fahéj

A szoba-hőmérsékletű vajat gyorsan összedolgozzuk a liszttel, porcukorral, és összegyúrjuk a túróval. Egy sima rugalmas tésztát kapunk, melyet 2 órára a hűtőben pihentetünk.


A mazsolát vízben beáztatjuk, mielőtt tölteni kezdenénk a tésztát lecsöpögtetjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval.

A pihentetés után kisodorjuk, és tetszés szerinti köröket vágunk ki belőle, melyekre 1-1 teáskanál tölteléket teszünk. Félbehajtjuk a széleket jól összezárjuk, és az így kapott félholdakat vajjal kikent, vagy papírral bélelt sütőlapra helyezzük.


180ºC előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kivéve megszórjuk porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr624415673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása