A paradicsommal kivédhetjük a depressziót
2012. december 07. írta: meiszner.kati

A paradicsommal kivédhetjük a depressziót

 

Ez egy nagyon jó hír, csakhogy leginkább a téli időszakban hatalmasodik el rajtunk a búskomorság, levertség, amikor már nem terem a paradicsom, és nem vigasztal bennünket, hogy a hetente többszöri paradicsomfogyasztás a felére csökkentheti a depresszió kialakulásának eshetőségét, ahogyan azt állítja egy kínai tanulmány.

pari-céklakis02.jpg

Mindezt a paradicsom likopin tartalmának köszönhetően, hiszen az oxidációs stressz csökkentésével pozitívan hat a fizikumra és a pszichikumra.

Akkor mit tegyünk?  mit együnk ? ilyenkor, hogy megőrizzük, avagy visszaszerezzük kiegyensúlyozott lelki állapotunkat. Azon kívül hogy bekapunk néhány paradicsomot?!

Erről volt szó a napokban a keszthelyi könyvtárban tartott előadásunkon. A Gyógyítók egymás közt mindenkiért egyesület Anyagon át a lélekhez témakörben pontosan a depresszióval és más lelki bajaink fizikai vonatkozásaival foglalkozott. Hogy milyen hatással van a megfelelő mozgás, táplálkozás, és az osteopátia a lélekre, illetve annak állapota hogyan nyilvánul meg szemünk állapotában. Szó volt konkrétan az antidepresszánsok helyett alkalmazható természetes szerekről. A hallgatóság igazán sokrétű megközelítésben kapott irányadást, mint a főcím is jelezte mindazon módszerekről és lehetőségekről melyek a teljességhez vezetnek.
A táplálkozás lelki életre gyakorolt hatásairól beszéltem, és most néhány gondolat, amely ott elhangzott, és melyek az idő rövidsége miatt most fűzök hozzá a témával kapcsolatban.

A teljesség az a fizikai és lelki élet egyensúlya. A mai ember még annyira a materiális síkon mozog, hogy szerintem innét is kell megközelíteni a kérdést. Annál inkább, mert akármennyire is helyre kerültek a dolgok bennünk lelkileg (önálló munka, vagy terapeuta segítségével) ha megmaradnak régi szokásaink, és életmódunk óhatatlanul visszaesünk ugyanabba a gödörbe, illetve nem haladunk előre a fejlődés útján.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr264951997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása