Fogyasztó ételek - a lenmag
2013. január 21. írta: meiszner.kati

Fogyasztó ételek - a lenmag

Keressük a csodaszert, hogy megszabaduljunk a súlyfeleslegünktől, és az azzal járó betegségektől?

Akkor semmiképpen sem diéták és csodaszerek után kutassunk, hanem iktassunk fokozatosan az étrendünkbe olyan élelmiszereket amelyek segítenek szervezetünknek az egyensúly helyreállításában. Minél több ilyen természetes "csodaszert" fogunk rendszeresen enni, és mellette önmagunkhoz viszonyítva mértékletesen viszonyulunk még a legkedvesebb ételeinkhez is, és nem esszük betegre magunkat egy ünnep, vagy potyaevés kedvéért annál inkább elérjük a testi-lelki egyensúly állapotát.

lenmagkis01.jpg

Ilyen általános gyógyító, és fogyasztó hatással rendelkezik a lenmag.

Röviden a lenmag hasznos tulajdonságairól

A lenmag nyomelemek, és vitaminok gazdag tárháza, és ezen kívül nyálkát tartalmaz. A nyálka játssza a főszerepet a súlycsökkentésben. A nyálka bevonja a nyelőcsövet, és a gyomor és bélrendszert, ezáltal nincs éhségérzet, ugyanakkor elősegíti a szervezet megtisztulását.
A lenmag tartalmaz omega-3 zsírsavat — amely szabályozza a vér koleszterinszintjét, ami észrevehetően javítja a túlsúlyos ember közérzetét.

Fogyasztó főztek, és kivonatok receptjei

Többféleképpen is készíthetünk kivonatot a lenmagból

1. Egy termoszba tegyünk 1 evőkanál lenmagot, öntsünk rá 2 pohár forró vizet, és hagyjuk egy éjszakát állni. Reggel leszűrjük, és a kivonatból étkezés előtt 3x100ml-t iszunk a nap folyamán.

2. Egy evőkanál lenmagot leöntünk 2 pohár forró vízzel, kis tűzön főzzük fél órát. A kivonatból étkezés előtt 3x100ml-t iszunk a nap folyamán.

3. Egy almából , ami lehet szárított is, és 1 evőkanál lenmagból 4 dl vízzel kis tűzön fél óra főzéssel készítünk egy főzetet, melyet leszűrve iszunk étkezés előtt háromszorra elosztva nap folyamán. Ez a nagyon kellemes és tartalmas ital. Nem csak az éhséget felejteti el velünk, hanem a beleket is megtisztítja.

Fontos ajánlások a lenmag ital alkalmazásához

A főzetet minden nap frissen készítsük el, minekutána egy napnál tovább tárolni nem ajánlatos — gazdag összetétele termékeny talaja a baktériumoknak.
A fenti receptek alapján készített főzet alkalmazása, megszabadít néhány felesleges kilótól, és ellátja szervezetünket a működéséhez szükséges nyomelemekkel és vitaminokkal, mindezek egyértelműen csak hasznunkra válnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr375029503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása