A felvételt készítette: Szeiler Gábor mtr.hu
Összeállította: Halász Gabriella mtr.hu
Ételek: Meiszner Kati
Borajánló: Pampetrics György borkereskedő
Már a palacsintatészta rendhagyó, mivel nem gabonalisztet használok hozzá hanem csicseriborsólisztet, nincs benne tej, így fogyaszthatják a különböző allergiákban és diétákban szenvedők ezt a színeivel vidám, ízeiben fenséges ételt.
Egyforma főzési időt igénylő zöldségeket válogassunk össze hozzá.
Hozzávalók 4 adaghoz:
A zöldséges palacsintához:
250g zöldség (cukkini, sütőtök, kaliforniai paprika, lilahagyma)
1 tojás
100g csicseriborsó liszt, vagy sárgaborsóliszt
só
őrölt bors
víz
a sütéshez olíva olaj
a tálaláshoz friss kecskesajt
A salátához:
1 édeskömény
1 narancs húsa
1 narancs leve
1 evőkanál olíva olaj
só, őrölt bors,
főtt csicseriborsó
a díszítéshez gránátalma magok.
A fokhagymás öntethez:
1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
100ml olíva olaj
100ml friss citromlé leszűrve, 3 evőkanál világos szójaszósz, 1/2 kiskanál őrölt bors, 1/2 kiskanál zöld curry paszta, vagy chili olaj
Először összeállítjuk a palacsintatésztát. amit legegyszerűbben, és biztosan csomómentesre egy keverőgéppel, vagy botmixerrel lehet elkészíteni.
A megtisztított zöldségeket vékony csíkokra szeljük mandolinnal, vagy késsel. A reszelő nem megfelelő ehhez, mert szétroncsolja a sejteket és a zöldség levet fog ereszteni.
Összeállítjuk az öntetet.
Előkészítjük a saláta hozzávalóit. Az édesköményt nagyon vékonyra szeljük, és a többi hozzávalóval elkeverjük.
Közvetlenül a tálalás előtt összekeverjük a palacsintatésztát a julienre szelt zöldségekkel, és jól átkeverjük, hogy a tészta mindenhol bevonja a zöldségeket, és a felmelegített palacsintasütőben egy evőkanálnyi olíva olajat teszünk majd és kis halmokat a zöldséges keverékből, melyeket rögtön ellapítunk. Amikor az egyik oldalán megsült , megfordítjuk, majd átsülve egy tálra szedjük. Így a zöldségek még kicsit roppanósak maradnak.