A cékla hasznos tulajdonságait fokozzuk a csíráztatott mungóbab erejével. A héj nélküli mungóbab már könnyen emészthető, nem okoz felfúvódást, gázképződést, viszont rendelkezik a könnyen emészthető fehérjékkel.
1 közepes hagyma apróra vágva
1 evőkanál olíva olaj
1 közepes cékla meghámozva és lereszelve
2 evőkanál mungóbab csíra
só, őrölt bors, 1/2 teáskanál finomítatlan cukor
2 evőkanál sűrű paradicsomlé
1 teáskanál őrölt koriander
1 evőkanál petrezselyemzöldje, és 1 evőkanál kapor
6 dl víz
2 teáskanál friss citromlé, vagy almaecet
A meleg olajban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a cukrot, fűszereket, a céklát, és kevergetve 2-3 percig pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá hogy ellepje, és pároljuk 15 percet, hozzáadjuk a paradicsomlevet, és felöntjük a felforralt vízzel. Még 5 percig főzzük, beletesszük a mungóbabcsírát, és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromlevet, vagy almaecetet a sót, a tálaláskor megszórjuk a kapor és petrezselyemzöldjével.