A hajdina diéta
2013. április 03. írta: meiszner.kati

A hajdina diéta

Sokan szeretnének megszabadulni az ünnepek alatt felszedett felesleges kilóktól. Ha már így alakult, hogy nem tudtunk mértékletesek lenni és a sokféle ételből sokat ettünk, mindenképpen jót teszünk a szervezetünknek néhány tehermentesítő nappal. A legideálisabb a léböjt, vagy a tiszta víz, illetve az almanap. Viszont ehhez megfelelő belső indíttatásra van szükségünk.

hajdinaképkis02.jpg


Nagyon pozitív hatással és eredménnyel jár a hajdina diéta. A fogyás elérheti a 2 kg-ot három nap alatt,és emellett a szervezet is megtisztul. Megfelelő felkészülés esetében egy hetes is lehet a hajdina diéta.
A hajdina diéta nem igényel komolyabb ráfordításokat. Sem elkészítésében, sem anyagilag. Mint minden diéta esetében itt is fontos a napi egy-három óra mozgás.
A hajdina fogyasztásával nem érzünk éhséget, és gyorsan csökken a testsúlyunk.
Az egyetlen probléma az lehet ha nem szeretjük a hajdinát, akkor természetesen ez az étrend nem megfelelő a számunkra, egyébként mindenki más nyugodtan alkalmazhatja ezt az étrendet. (Cukorbetegség, szív és érrendszeri betegségek esetén mindenképpen konzultáljunk a kezelőorvosunkkal).

Azzal kezdjük, hogy vásároljunk jó minőségű hajdinát.

A napi adag egy pohár (200ml-es) nyers hajdina amelyet este jól megmosunk beletesszük egy ételtermoszba és felöntjük kétszeres mennyiségű meleg vízzel.
Nagyon fontos hogy a hajdinát nem főzzük!!!

Fogyasszuk a főétkezések időszakában bármilyen elosztásban, csak ne legyen több az előírt mennyiségnél (kevesebb lehet).
Az étrendből teljesen kizárjuk a cukrot, sót, és a fűszereket is, kivéve kevés frissen őrölt borsot amely megengedett, de mellőzhető.
Az étkezés előtt fél órával és utána másfél óráig nem iszunk.
Megengedett a víz mellett a zöld tea fogyasztása.
Reggel egy pohár forralt meleg vízzel kezdjük a napot (citromos vizet is fogyaszthatunk)
Este hat óra után már ne együnk, és lehetőleg ne igyunk.

Ennél az étrendnél nem szokott jelentkezni éhségérzet, ha mégis előfordulna akkor növelhetjük negyedével, illetve felével a hajdina napi adagját.
Az étkezések között megengedett a sárgarépa lé, paradicsomlé, és délután kettőig alacsony zsírtartalmú kefir.

Az étrend mellett ügyeljünk a megfelelő béltisztításra, beöntések formájában.

A hajdina diétával jelentősen csökkenthetjük a testsúlyunkat, miközben megőrizzük jó közérzetünket is. Ugyanakkor az ilyen táplálkozást ne túl gyakran ismételjük, legalább 2-3 hónapos intervallumot tartsunk a kurzusok között. Az elért eredményt megőrizzük, ha a továbbiakban korlátozzuk az édes, erős, és sós ételek fogyasztását.

A hajdin tulajdonságairól részletesen olvashatsz itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr195189984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

default-design 2013.05.30. 19:08:16

"A hajdina fogyasztásával nem érzünk éhséget, és gyorsan csökken a testsúlyunk." - ez nagyon nem igaz (sajnos).
Barátnőmmel mindketten azt tapasztaljuk hogy nem csökkenti az éhségérzetet, ez az "egyedüli" azok közül amiket fogyasztunk (köles, barna és jázmin rizs, bulgur, stb.)!

Györgyné Gulyás 2016.05.26. 22:23:19

@default-design:
Szeretném megismerni a hajdinából készített ételeket, a hajdina hatását
süti beállítások módosítása