Mit főzhetünk a kertből?
2013. április 10. írta: meiszner.kati

Mit főzhetünk a kertből?

Az első tavaszi zöldségek változatosságot hozva magukkal az újdonság, és a frissesség érzetét csempészik a konyhába.  A csíráztatott növények mellett a hosszú tél után  feltöltik szervezetünket új energiákkal.

Íme a választék.

tavaszi kerrtkis01.jpg

Az orosz tárkony, de mellette már kihajtott a szurokfű a menta, a tavaly bennmaradt petrezselyem, és a zeller. Igen szépen fejlődik a koriander zöldje.

tavaszi kerrtkis09.jpg

A sóska kis leveleiből, már készítettem sóskalevest, amely számomra gyerekkoromból kedves emlék..

Elkészítése nagyon egyszerű és gyors. A megtisztított, jól megmosott sóskaleveleket vajon megfuttatjuk, teszünk hozzá ízlés szerinti mennyiségben cukrot, sót, és borsot, felöntjük vízzel és felforraljuk. Hangulatunk szerint választhatunk a híg galuska, hajdinagombóc,  beleütött egész tojás között.

tavaszi kerrtkis06.jpg

Ezek a szépen erezett levelek savanyú-kesernyés ízükkel inkább salátába valók.

tavaszi kerrtkis04.jpg

Szintén a keserű ízt  képviseli ez a kis saláta. 2-3 levél elfogyasztása az étkezés végén megkönnyíti az elfogyasztott étel emésztését.

tavaszi kerrtkis10.jpg

A manapság népszerű medvehagyma zsenge levelei szintén az emésztést segítik, és szinte bármilyen ételhez társíthatjuk. Részletes ismertető  és receptek itt olvashatóak.

tavaszi kerrtkis07.jpg

A zöld a hóban nevéhez méltóan a tél folyamán is szépen hajtott, de friss tavaszi levelei már sokkal aromásabbak.

tavaszi kerrtkis05.jpg

A mangold szintén a folyamatosan termő zöldek közé tartozik, de megunhatatlan és nagyszerű klorofil forrás.

Ugye milyen jó látni - no meg szedni - a tavaszi kert első ajándékait!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr755214402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása