Fekete ribizli krém
2013. június 26. írta: meiszner.kati

Fekete ribizli krém

A fekete ribizli az egyik legmarkánsabb ízű gyümölcs. Készítek belőle lekvárt,amelyben egészben maradnak a szemek, és olyant ahol a többi bogyós gyümölccsel összezárva kerül üvegekbe, és levet, és süteményekhez alapanyagot. Már úgy szedem le hogy nem kell tisztítani, csak megmosni, és az esetlegesen belekerülő levelek a víz felszínére jönnek.

Mindegyik gyümölcs frissen nyújtja a legjobb aromáját. Ennek bizonyítására a befőzés mellett megcsinálhatjuk ezt a gyorsan elkészülő desszertet, csak néhány órát állnia kell, hogy a babapiskótát átitathassa a ribizli krém.

feketeribizlikrémkis02.jpg

4 adaghoz

40-50 dkg fekete ribizli

1 doboz mascarpone krém

2 evőkanál finomítatlan nádcukor (vagy amilyen cukrot használunk éppen)

8-10 db babapiskóta

2 evőkanál  fekete ribizli likőr (elhagyható, vagy helyettesíthető pl brandyvel)

a díszítéshez

néhány szem fekete ribizli

menta levél

A fekete ribizlit összetörjük a cukorral egy mixerben, vagy botmixerrel. A felét kis forralt vízzel felhigítjuk, ezzel itatjuk át a babapiskótát. Ehhez poharakba tesszük, nagyobb darabokra tört piskótát és ráöntünk annyi fekete ribizli öntetet amennyi éppen befedi.

A cukros fekete ribizli öntet másik felét elkeverjük egy doboz mascarpone krémmel, és a poharakba szétosztjuk. Fóliával letakarva a hűtőben 2-3 órát hagyjuk állni.

feketeribizlikrémkis01.jpg

Tálláskor egy papírtörlővel letöröljük a poharak belsejéről a lecsapódott párát, a krém tetejére fekete ribizli szemeket és mentalevelet teszünk, és megöntözzük a fekete ribizli likőrrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr995379852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása