Sült gyökérzöldségek friss salátaágyon paradicsomos dió öntettel
2013. november 21. írta: meiszner.kati

Sült gyökérzöldségek friss salátaágyon paradicsomos dió öntettel

sárgarépa salátakis01.png

Ez az étel önmagában tartalmaz minden számunkra szükséges tápanyagot. Növényi fehérjéket, összetett szénhidrátokat, egyszeresen telítetlen olajat. Egyszerre zöldleveles és gyökérzöldségeket, a magas fehérjetartalmú dióval.

Gyorsan elkészíthető egészséges ebéd vagy vacsora, meglephetjük vele a családot vagy magunkat egy borongós napon, vagy ha bennünket lepnek meg a váratlan vendégek, ezekből az egyszerű hozzávalókból pillanatok alatt különleges, és látványos vacsorát varázsolhatunk az asztalra.

Az étel elkészítése videón megtekinthető ide kattintva: http://www.monitormagazin.hu/video/sult-gyokerzoldsegek-salataval-paradicsomos-dioontettel

Hozzávalók:

Gyökérzöldségek: sárgarépa ami lehet fehér, sárga, lila, és a megszokott narancs színű, vagy cékla, és tarlórépa, olíva olaj, só, kakukkfű.
Saláta levelek: fejes, római, jég, radicchio, rukkola, sárgarépa zöldje, petrezselyem zöldje, zeller zöldje, koriander zöldje - mindezekből választhatunk az idénynek megfelelően, és kiegészíthetjük további zöldfűszerekkel, mint menta bazsalikom.
Öntet: egy pohár őrölt dió, 2-3 evőkanál olíva olaj, egy paradicsom meghámozva, fél citrom leve, só, bors.

Főtt csicseri borsó

Elkészítés:

A gyökérzöldségeket egyforma kis hasábokra vágjuk, és egy sütőlapon egy rétegben szétterítjük, megsózzuk, meglocsoljuk az olíva olajjal, és megszórjuk kakukkfűvel. Betesszük az előmelegített sütőbe ahonnét még időben amikor majdnem puha de még nem barnult meg kivesszük - mindez 20-30 percet jelent.
Közben megmossuk a salátákat, és hagyjuk leszáradni.
Egy mixerben simára keverjük az öntet hozzávalóit.

Tálalás:

A zöld levelekkel elkészítjük az alapot. A nagyobb leveleket összevágjuk, vagy tépjük, erre ráhalmozzuk a megsült sárgarépa csíkokat, és a tetejére kanalazzuk a diós öntetet.
Zöldfűszerekkel és ehető virágokkal díszítjük. Főtt csicseriborsóval gazdagítjuk.

A gyökérrel a növény a Föld mélységének sötétségébe hatol, a virágzattal a nap irányába a fénybe törekszik. A növény levélrégiója a zöld közép, ahol afolyamatok harmóniáját, sőt azon túlmenően - a forma és lényegiség szerint - a növény ősjelenségét találjuk meg.(írta Rudolf Hauschka Szubsztanciatan című művében)

Ez az étel ezen gondolatok jegyében született, egy teljes egész, és mint ilyen nem szorul kiegészítésre.

Ajánlás: A gyökérzöldségeket ugyanígy elkészítve adhatjuk köretként hús és halételek mellé.

A kakukkfű a téli időszak ideális fűszere, mivel erősíti az immunrendszert, fertőtlenít, és teája nagy segítség a megfázásos betegségek megelőzésében és kezelésében. A kakukkfűvel készült ételeket, könnyebb emészteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr525634619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása