Eddig csak friss kukoricából készítettem ezeket a tallérokat, és bebizonyosodott hogy télen is színesítheti a palettát, terített asztalunkon. Könnyíti az elkészítését, hogy már előző nap be kell keverni, és a tálalás előttre csak a sütése marad hátra, ezzel is könnyítve a dolgunkat. Az alapreceptet friss vagy szárított zöldfűszerekkel tehetjük változatossá.
Hozzávalók
1 cső friss, vagy egy doboz eltett kukorica
3 evőkanál rizsliszt
3 evőkanál rizs keményítő vagy kukorica keményító
1 teáskanál fekete kömény, azaz kalinji mag
víz, só, bors
olaj a sütéshez
A friss kukoricáról levágjuk a szemeket, a konzerváltat leszűrjük. A rizslisztet és a keményítőt összekeverjük annyi vízzel, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagot kapjunk, ebbe jönnek a fűszerek, és a só. Végül belekeverjük a kukoricaszemeket. Lefedve minimum egy órára de legjobb egy éjszakára hideg helyen pihentetjük.
Egy serpenyőben felmelegítünk 2 evőkanálnyi olajat, és egy egy evőkanálnyi adagokban elsimítva hogy csak egy rétegben legyenek a kukoricaszemek, mindkét oldalukon kisütjük a tallérokat. Csak akkor fordítsuk meg amikor már könnyen elmozdítható a serpenyő aljáról egy lapáttal.
Szójaszószos, vagy halszószos mártogatókat kínálunk hozzá.
A legegyszerűbb mártogató
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál fehér rizsecet
Fokhagymával, gyömbérrel, chili paprikával még pikánsabbá tehetjük a mártogatót.