Zöldspárga vokban sütve
2 adag
1 nagyfej lilahagyma nagy kockákra vágva
30 dkg zöldspárga 3-4 cm-es darabokra vágva
2teáskanál friss gyömbér csíkokra vágva
1evőkanál mogyoró vagy szezám olaj
A felforrósított vokban, vagy serpenyőben körbefuttatjuk az olajat, beledobjuk a gyömbért, megrázogatjuk, hozzáadjuk a hagymát, és a spárgát, és 4-5 percig sütjük. Nagyon fontos állandóan keverni, egyébként a zöldségek levet eresztenek és párolt ragu lesz a végeredmény, viszont ha nem voltunk restek, finom kicsit roppanós sült zöldségeket tálalhatunk.
Rizsen párolt zöldspárga
2 adag
6 evőkanál jázmin rizs
12-14 szál zöldspárga
2 evőkanál vaj
A rizst jól megmossuk, szűrőkanálban leszárítjuk. 1 evőkanál vajat felolvasztunk, beletesszük a rizst, 1-2 percig kis tűzön kevergetve átmelegítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, és szépen ráfektetjük a spárgasípokat. 15 perc alatt megpuhul a rizs és a spárga együtt.
A végén rásimítjuk a másik kanál vajat, és önálló fogásként salátával, vagy köretként tálalhatjuk