Amikor a zöldborsó zsenge állapotából átlép a lisztesedő érés folyamatába, igazából két étel készítéséhez kifejezetten megfelelő. Az egyik a falafel a másik a krémleves.
Ez azt jelenti, hogy amikor felszedjük a borsót még elég sok beérett hüvely van rajta, illetve ha nem eléggé zsenge borsót vettünk, ezt az egyszerűen elkészíthető krémes levest készíthetjük belőle .
Hozzávalók 2 személyre
300g érett nagy szemű zöldborsó
1 közepes hagyma összevágva
só,
½ teáskanál barna nádcukor
¼ teáskanál őrölt bors
½ teáskanál őrölt koriander
borsmenta levél (lehet szárított)
A hozzávalókat feltesszük főni, és amikor a borsó megfőtt a levest összeturmixoljuk, tálaláskor az összevágott borsmentalevelet a tetejére szórjuk. A menta kifejezett friss ízt ad a levesnek.