600ml víz
300g bio nádcukor
½ teáskanál kardamom
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
200g átpasszírozott málna püré
30g kesudió durvára vágva
200g vaj
220g búzadara
mentalevelek a díszítéshez
1. Felforraljuk a vizet, beletesszük a cukrot, a málnapürét, és a fűszereket, és egy percig főzzük.
2. Egy magas vastag aljú edényben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a búzadarát, és állandó keverés mellett 10 percig pirítjuk. Aranybarnára szoktuk pirítani a búzadarát, de ennél a változatnál csak addig pirítsuk, amíg el nem kezdene barnulni, így jobban érvényesül a friss málna íz.
3. Lassan a megpirított búzadarához öntjük a forró szirupot, vigyázzunk, mert amikor érintkezik a két elegy fröcskölni fog. Lehet egy fedőt föléje tartani, akkor kevesebbet kell takarítani utána. Közben állandóan intenzíven keverjük, amíg egy szép, a vajtól fényes csomómentes masszát nem kapunk. Belekeverjük a kesudiót, és melegen, vagy szobahőmérsékleten mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Készíthetjük reggelire, vagy vacsorára.
A málna hűtő tulajdonsága következtében, nyári melegben egy kiegyensúlyozott étel, nagyon tápláló ezért a kapha típusúak ritkán fogyasszák, a málna miatt pedig a pitta típusúak szintén legyenek mértékletesek
Ne készítsük tejjel, mert a búzadara nehezen emészthetővé válik a málna, pedig tejtermékekkel együtt, aranyér, fekélyek, és bőrbetegségek okozója lehet.
A bejegyzés trackback címe:
https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr912158668
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.