Kínai paradicsom saláta
2010. augusztus 27. írta: meiszner.kati

Kínai paradicsom saláta

Ehhez a salátához a nagy húsos, szinte magtalan paradicsomot javaslom, amelynek könnyű lehúzni a héját. Az biztos, hogy csak piacon, leginkább a bio piacon találunk ilyen alapanyagot, no meg ha ilyen fajtát is ültettünk a kertünkbe, akkor már ilyenkor augusztus vége felé piroslanak a csodálatos óriásira érett példányok. És ha a paradicsomtövek közé néhány bazsalikom tövet is ültettünk, már csak egy kis bio nádcukorra van szükség hozzá.

A paradicsomnak lehúzzuk a héját, ha nem engedelmeskedne, egy pár pillanatra, merítsük forró vízbe, majd kivéve rögtön tegyük egy tál jeges vízbe, hogy meg ne puhuljon. Egy nagyon éles késsel, vagy paradicsomszeletelővel nagyon vékony karikákra vágjuk, ezután minden réteget megszórunk kevés bio nádcukorral, és szépen egymásra rakva, újból felépítjük a paradicsomot. Legalább fél órát állni hagyjuk, bazsalikom, és ruccola levelekkel tálaljuk. Rendkívül üdítő saláta, nagyszerűen semlegesíti egy több fogásos étkezés ízeit.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr962250959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása