Fekete rizs a legújabb szuperélelmiszer
2010. augusztus 30. írta: meiszner.kati

Fekete rizs a legújabb szuperélelmiszer

A fekete rizst a rákot legyőző „szuperélelmiszernek tartják a tudósok írja a The Daily Mail.

A fekete rizs alacsony cukortartalmú, de ugyanakkor tartalmazza a rák és a szívbetegségekkel való harc szükséges anyagait.

A Louisianai  egyetem tudósai fekete rizs korpa mintákat vizsgálva, megállapították, hogy nagy mennyiségű antioxidánst és antociánt tartalmaznak. Ezek az anyagok adják sok zöldség és gyümölcs sötét színét, ilyenekét mint, az áfonya és a pirospaprika. Tőlük lesz „fekete” a fekete rizs.

A vizsgálatok azt mutatták, hogy az antioxidánsok képesek elnyelni az ártalmas molekulákat. Ez segít az erek megvédésében, és megelőzi a DNS elváltozásokat, melyek egyébként a rákhoz vezetnek. Egyébként az Ősi Kínában a fekete rizs a gazdagok privilégiumai közé tartozott. A tudósok szerint a fekete rizst a jövőben reggelik, sütemények, italok készítésére használhatják, ezáltal ezek a termékek hasznosabbá válhatnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr582257703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása